maanantai 17. kesäkuuta 2013

Ihanasti Pihalla

"Kotikatu" 


Unikkoja kasvoi kaikkialla


Lenkkipolun varrelta


Tomaattimozzarella -salaattilla herkuttelua


"Oma kylä" Castiglion Fiorentino


Torscanan kylät ovat täynnä
pieniä ihastuttavia kujia


Cortona on upea kaupunki

Kaksi viikkoa olin kirjaimellisesti ihan pihalla. En lukenut uutisia, katsonut tv:tä tai käyttänyt tietokonetta, vaan rentouduin totaalisesti Toscanan maisemissa Castiglion Fiorentinon kylässä.

Sää oli Italiassa alkuun hiukan viileä varsinkin iltaisin, mutta parani loppua kohden. Välillä oli jopa tuskastuttavan kuuma ja piti pulahtaa uima-altaaseen tuon tuosta. Loma ei kulunut kuitenkaan kokonaan uima-altaalla lekotellessa, vaan paljon tuli nähtyä, koettua ja maistettua.

Toscanan alue onkin nyt kierretty kolmella eri reissulla melko kattavasti, mutta niihin upeisiin maisemiin ja keskiaikaisiin kyliin ei hevin kyllästy. Myös herkullinen ruoka jaksaa aina yllättää positiivisesti meidän kulinaristiseurueen. Lenkkiä saakin nyt juosta ahkerasti, että Italian herkut karisevat vyötäröltä.

Sattuipa matkalla hiukan kommelluksiakin... Pari seurueestamme ajoi villisikakolarin oikein ison karjun kanssa. Onneksi ihmisille ei kuitenkaan sattunut mitään. No paluumatkalla Rooman lentokentällä meidän seurue sitten jumittui hissiin kerrosten välille, mutta siitäkin selvittiin ihan kunnialla. Onpahan taas kiikkustuolissa mitä muistella, hih!

Nyt on kyllä sellainen olo, että akut on täyteen ladattu ja jaksaa taas mainiosti tätä arkista aherrusta. Siispä töiden kimppuun mars!

1 kommentti:

Ilona kirjoitti...

Tervetuloa takaisin. Aivan mahtavat maisemat, voin vain kuvitella kaiken tuon kauneuden:)
Ihanaa juhannusta!
Ilona