maanantai 17. joulukuuta 2012

Joulumieli nro 2

Paholaisen hilloa

Herkkukakkuset linnuille

Jatketaanpa tätä "joulumielilistaa" vielä pikkuisen. Olen joka joulu koittanut muistaa pikkulintuja jotenkin, mutta tuntuu, että nämä nykyajan linnut ovat aika vaativia, eikä esimerkiksi perinteinen kauralyhde enää kelpaa, hih. No eipä hätää, löysin ihanan idean Sateenkaarentaa blogista... Eli lauantaina sitten keittelin tuollaisia herkkukakkusia linnuille kookosrasvasta pähkinöistä ja siemenseoksesta. Luulisi nyt kelpaavan pikku tsirpeille!

Keittelin myös paholaisen hilloa, jota löytyy aina joulupöydästämme, vaikkei se sinne nimensä puolesta sovikaan. Mutta kinkun syöjät kiittelevät sen maun sopivan täydellisesti lihan seuraan. Itse sitten kasvissyöjänä maistelen hilloa vähän kaiken kanssa. Tänä vuonna tulikin paljon hilloa, joten sitä riittää jaettavaksi ystävillekin. Tulisen hillon vastapainona leipasin viikonloppuna myös suussa sulavia aleksantereita. Lapseni (ja appiukkoni) mielestä nuo makeat leivonnaiset sokerikuorrutteineen ovatkin se tärkein joulupöydän herkku.

Joulun alla pitää aina ehtiä myös kuuntelemaan joululauluja.. Tänä vuonna emme ehtineet vanhempieni kuoron joulukonserttiin, joten olimme koko perhe lauantai-iltana Taulumäen upeassa kirkossa kuuntelemassa Hankasalmelaista Voice -kuoroa. Ja kyllä sieltä lähti joulufiilis mukaan.

Nyt jaksetaan vielä viikko arkea ja sitten juhlitaan!

2 kommenttia:

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Meilläkin lintulaudalla on auringonkukan siemeniä ja murskattuja pähkinöitä....ne kyllä kelpaa monelle linnulle...:)
Ja tietysti talipallot.
Ihanaa joulun alusviikkoa sinulle!

Ilona kirjoitti...

Täällä naureskelen ronkeleille linnuillesi, olisitko syöttänyt ne liian hyvin. Ihanaa joulun odotusta koko perheelle!
Ilona