maanantai 12. syyskuuta 2011

Takan tuunailua
Olen potenut syysflunssaa viime päivät ja päivittäinen urheilu on tämän takia jäänyt pois arkirutiineista hetkeksi. Mutta ihan paikallani en ole malttanut kuitenkaan pysyä...

Istuskelin viime viikolla sohvalla kuumetta mittailemassa ja tuijottelin samalla meidän takkaa, joka oli päässyt parin vuoden aikana jo hiukan mustumaan. Päätin maalata valkoiset osat uudelleen hohtavan valkoisiksi. Lopputulos ei kuitenkaan miellyttänyt, sillä myös vaaleiden laattojen saumat näyttivät likaisilta, eikä niitä saanut puhtaaksi millään myrkyllä.

Niinpä sitten astelin rautakauppaan ja ostin grafiitin harmaan kaakelimaalin ja päätin testata. En ollut ennen käyttänyt tai edes suositellut työni puolesta kaakelimaaleja kenellekään. Lopputulos oli yllättävän hyvä ja sävy hyvin lähellä harmaan tehosteseinän sävyä, joka näkyy yläkuvassa. Pinta on puolikiiltävä, joten varmaan puhtaana pitokin on nyt hiukan helpompaa.

Antaapa siis syksyn tuulten ja tuiverruksen tulla, nyt kelpaa taas takassa puita poltella!

1 kommentti:

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Tuota kaakeleiden maalaamista olen minäkin miettinyt, josko on hyvä juttu, mutta nykyisin taitaa olla niin hyvät maalit, että homma onnistuu ja maali pysyy.

Kaunis takka teillä!