keskiviikko 15. kesäkuuta 2011

Podere san Bono, Montepulciano, ToscanaMeidän huvilan portti

Huvilan piha-aluetta

Ihana loma Italian Toscanassa on takana. Meitä oli kymmenen hengen sukulaisporukka Podere san Bonon huvilalla Montepulcianon kylässä keskellä upeita maisemia ja viinin viljelyksiä. Sukulaisia oli kolmessa eri sukupolvessa ja pienin matkaaja vasta 10 kk ikäinen, joka nautiskeli Toscanan lämmöstä muiden mukana täysin siemauksin.


Tomaattimozzarellasalaatti, kyytipojaksi Balsamicoa

Lisää Italian herkkuja

Paikallinen kokki paistaa pizzaa kiviuunissa

Pieni juustopuoti

Viinikellari Montepulcianossa


Ruoka on tunnetusti Italiassa herkullista ja paljon me syötiinkin. Pizzat tehdään perinteisissä kiviuuneissa, jolloin pohjat ovat herkullisen rapeita. Minun suosikkini oli paikallinen Pecorinojuusto, jota lähti reilu kilo suomeenkin mukaan. Ostettiin sitä tuollaisesta pienestä juustokaupasta Toscanan maaseudulta. Ja hyvinhän se toimi tänä aamuna myös ruisleivän kaverina.

Toscanassa valmistetaan myös hyviä viinejä, joita käytiin maistelemassa Montepulcianon pienissä Cantinoissa. Päästiin myös viinikellariin katsomaan ja kuuntelemaan viinin valmistuksen vaiheista. Mukaan suomeen lähti muutama pullo, jotka saatiin onneksi ehjänä perille.

Montepulcianon näkymiä

Perinteinen Toscanalainen maisema

Valitettavasti minulla ei ole kovin hyvää kameraa, joten en saanut tallennettua noita ihania maisemia paremmin. Mutta ne ovat päässä kovalevyllä ja näillä mukavilla muistoilla jaksaa taas pitkään. Täytyy sanoa, että sydän jäi Toscanaan, huoh!

4 kommenttia:

Irmastiina kirjoitti...

Ihnania kuvia, ihanalta matkaltanne.....:)

Senni kirjoitti...

Kauniita kuvia, ihana matka, herkullisia ruokia! Nam!

sateenkaarentaa Ilona kirjoitti...

Ihan mahtavia kuvia ja tunnelmia, niin kaunista!
Ilona

sateenkaarentaa Ilona kirjoitti...

Ihan mahtavia kuvia ja tunnelmia, niin kaunista!
Ilona