maanantai 7. kesäkuuta 2010

3D-mallinnusta


Kehitys suunnittelurintamalla menee eteenpäin hurjaa vauhtia. Pitkään vannoin käsin piirtämisen nimiin, mutta pakkohan oli minunkin lopulta taipua käyttämään näitä 3D-suunnitteluohjelmia. Ensimmäisen 3D-kurssin kävin jo yli vuosi sitten, mutta vasta nyt olen ottanut enemmän suunnitelmiini mukaan kolmiuloitteista tekniikkaa.

Kieltämättä niillä saa kyllä hahmotettua tilaa aika aidon oloisesti ja kun ohjelmat tulevat oikein tutuiksi, saattaa tietokoneella työskentely jopa säästää aikaakin. Mutta vielä on paljon opittavaa ja harjoiteltavaa... Eikä tekniikka suinkaan syrjäytä käsin piirtämistä kokonaan.

Yläkuvassa on luonnos takkahuoneen kalustuksesta ja pinnoista suunnittelemassani kohteessa. Tuota kuvaa ei ole vielä renderöity (muutettu valokuvan tarkaksi) loppuun saakka, mutta kuvasta selviää kuitenkin hiukan, miltä 3D-tekniikalla tehdyt kuvat näyttävät.

Minä jatkan harjoittelua... Mukavaa kesäkuun alkua!

3 kommenttia:

Soile kirjoitti...

Oletko ostanut itselle tuollaisen ohjelman? Mitähän hintaluokkaa nuo ohjelmat ovat?

Taina kirjoitti...

Hei Soile!

Hintahaarukka on ohjelmissa suuri ja niitä voi vuokrata tai ostaa omiksi. Netistä löytyy myös hyviä ilmaisohjelmia, mutta niihinkin on ostettava vähintäinkin renderöintiohjelma.

sateenkaarentaa Ilona kirjoitti...

Näyttää kauniille, tosin ottaisin itselleni mieluusti sinun piirtämän suunnitelmankin, se leima kädestä on niin kaunis.
Ilona