sunnuntai 14. syyskuuta 2008

Talviuneen...

Nyt on mökki laiteltu talviuneen. Porkkanat kaivettiin maasta, samoin valkosipulit. Tänä vuonna porkkanat 0livat todellisia babyporkkanoita, liekö kylmä ja sateinen kesä syynä laihaan satoon. Valkosipulitkin olivat todella onnettoman kokoisia, mutta tuoksusta päätellen aika tymäkkää tavaraa.

Siinä syyspuuhien lomassa innostuin kokeilemaan Ilonan joulusatu-blogista (http://www.joulunsatu.blogspot.com/) nappaamaani ideaa. Sanomalehtipallon päälle kiersin pari kerrosta sammalta ja sidoin kukkien sidontalangalla. Pallojen teko oli niin hauskaa ja mieltä rauhoittavaa, että pyörittelinkin niitä aika monta.

Suunnittelin, että jos vain saan aikaiseksi, niin teen kanervista ja sammalpalloista jonkinmoiset asetelmat talvea kaunistamaan. Talvella olisi tarkoitus muuttaa uuteen kotiinkin ja mielelläni veisin jotain kaunista uudelle kuistille.

Nyt jatkan syyspuuhia vielä kotona ja leivon omppupiirakan, kun omenoita on tullut mummolaan tänä vuonna mieletön määrä. Eipä ole siis kylmä ja sateet omenapuita häirinneet. Mukavaa viikonalkua kaikille!

3 kommenttia:

memmu kirjoitti...

Hih, samanmoisia ajatuksia minullakin tänään... juuri ihastelin jostakin askartelulehdestä noita sammalpalloja ja meinasin kokeilla.
Omenasato on meilläkin todella runsas tänä vuonna. Piirakan minäkin leivoin tänään... jos saisi edes osan sadosta hyödynnettyä.

Nia kirjoitti...

Ompa kivoja nuo pallot!

Joulun satu kirjoitti...

oi kuulostaapa hyvälle, sammalpallot vie vähän mennessään, täytyykin tepevöityä ennenkuin lumet sataa
mukavaa työpäivää
ilona