perjantai 28. toukokuuta 2010

Lomaa odotellessa...



Välillä mietin, että onko tämä minun sisustusblogini muuttunutkin puutarhablogiksi. Nuo piha-asiat on nyt päällimmäisenä mielessä ja tulevat sitten tänne blogiin mukaan myös... Pieni rönsyily siis sallittakoon.
Meidän pihassa kukkii jo kirsikkapuu, jonka nappasimme tuosta mummolan pihapiiristä omaamme jatkamaan kasvuaan. Yläkuvan kirsikkapuu tosin kasvaa edelleen tuossa rehevässä mummolan puutarhassa. Nurmikon viheriöimistä odotan kärsimättömänä... Pää kallellaan etsin ensimmäistä heinän alkua ja varjelen multaa koiran ja lapsen tassuilta.
Kesälomakin siintää jo mielessä, mutta sitä ennen on vielä edessä monen monta sisustusprojektia, onneksi kaikki mukavia sellaisia. Iloista viikonloppua kaikille!

keskiviikko 19. toukokuuta 2010

Mummopartio saapuu

Pihatyöt ovat edistyneet ihan kivasti. Kuten on tullut mainittua, en itse ole taitava viherpeukalo, mutta onneksi apua on löytynyt ystävältä ja puutarha-alan ammattilaiselta. Viime sunnuntaina teimme retken taimitarhalle ja mukaan lähti mm. Lamosinikatajia, Seppelvarpuja, Hopeahärkkejä, Alppikärhöä, Lumimarjapensaita...

Nämä kaikki on nyt istutettu ja kivahan niitä pieniä taimen alkuja on ikkunasta ihailla, kun mummopartio (äitini ja anoppini) kävivät eilen taas pesemässä ikkunat puhtaiksi sisältä ja ulkoa. He tekevät tämän kaksi kertaa vuoteen ja olen siitä todella kiitollinen, koska oma elämä on tällä hetkellä niin kiireistä.

Huomenna on edessä nurmikon istutus ja vielä muutamien pihakivien laittoa. Sitten saakin tämä piha odotella syksyyn uusia istutuksia ja me siirrymme puuhailemaan mökin pihapiiriin...

Aurinkoisia Päiviä (ja sopivasti sadetta istutuksille)!

torstai 13. toukokuuta 2010

Multaa, multaa!





Vihdoinkin me saatiin pihaan multaa. Pieni kaivinkone levitteli ja tasoitteli ne näppärästi pihaan muutamassa tunnissa. Ilme muuttui heti mukavammaksi, vaikka nurmikko ei vielä kasvakkaan. Myös istutusojat odottavat istuttajaa valmiina, samoin kuin kasa kartiotuijiakin, joista tehdään meille pensasaita.
Tänään helatorstaina teen kiireen takia arkipäivän tapaan töitä, mutta kohta heitän sisustukset sivuun ja lennähdän pihalle istutusten kimppuun... En malttaisi odottaa!
Mukavaa helatorstaita ja viikonvaihdetta kaikille!

sunnuntai 9. toukokuuta 2010

Ruusuja Äideille!

Minä sain äitienpäivänä punaisia ruusuja ja lahjakortin hemmotteluun kauneushoitolaan. Eniten hellyytti kuitenkin pienen miehen kortti ja äitienpäivälehtinen, jossa kerrottiin omasta äidistä oikein useamman sivun verran... Kylläpä on ihanaa olla Äiti!

Onnellista Äitienpäivää kaikille Äideille!

keskiviikko 5. toukokuuta 2010

Sisällä ja ulkona


Näin kaunis on uusin hankintani, joka on todella vanha. Pieni arkku on 1800-luvulta ja säilyttelen siinä sisustuslehtiä ja kynttilöitä. Arkku osui silmiini Sateenkaarentaa- liikkeen avajaisissa ja meillehän se muutti sohvan viereen nököttämään saman tien.


Ystävältäni sain vapputuliaisiksi näin ihanan kukkaistutuksen. Se tuo väriä vielä harmaaseen pihaamme. Muutosta pihaan on kuitenkin tulossa, sillä ensi viikolla tulee multakuorma ja kaivinkone ja olenpa tilannut puutarha-alan asiantuntijankin paikalle miettimään kasvivalintoja kanssani.
Aurinkoisia päiviä kaikille (vaikkakin taitaa olla kunnon vesisateita luvassa)!