maanantai 25. toukokuuta 2009

Kesähäitä

Elokuussa kaksi ystävääni menee naimisiin, eli ihania juhlia tiedossa. Toinen kesän morsiammista on mieheni sisko ja hänelle saan toimia kaasona ja olla mukana järjestämässä näitä juhlia. Luvassa on juhlintaa ja herkuttelua italialaisella teemalla.

Viikonloppuna pidimme ensimmäisen suunnittelupalaverin ja käytiin ihastelemassa tulevaa hääpaikkaakin. Paikka on vanha idyllinen maalaistalo, jonka navettaan on entisöity upeat tilat juhlien viettoa varten. Myös pihapiirin kauniit ladot ovat käytössä juhlien ajan. Enpä juuri tunnelmallisempaa paikkaa kesähäiden vietolle voisi kuvitella.

perjantai 22. toukokuuta 2009

Veneen tervaus

Helatorstain vietimme taas mökillä ja mieheni tervasi meidän puuvenevanhuksemme. Vanha vene on saatu edesmenneeltä isoisältäni ja sillä lienee ikää jo aika paljon. Tervan tuoksu on aivan ihana ja mietimmekin, miten sen saisi tuoksumaan mökillämme aina... ehkä pätkä tervattua köyttä kuistille?

Helatorstain puuhiin kuului myös porkkanoiden, salaatin, yrttien ja kukkien istuttelua. Laitoinpa peltoon yhden rivin perunaakin koemielessä.

Olen tainnut saada "puutarhapureman". Ainakin olo on hyvin rentoutunut, kun on päivän myllännyt pihalla ja energiaa riittää taas näihin sisustustöihinkin.

maanantai 18. toukokuuta 2009

Mökkeilyä




Mitä lämpimämpää ulkona on, sitä vähemmän tulee vietettyä aikaa tietokoneen ääressä ja nämä blogin päivityksetkin harvenevat.
Avasimme viikonloppuna mökkikauden. Meillä on sellainen pieni ja vaatimaton saunamökki, jossa vietämme tiiviisti kaikki kesät. Mökillä ei ole sähköä, juoksevaa vettä tai telkkaria, mutta se on silti mielestäni maailman paras paikka. Ja ehkäpä juurikin siitä syystä, että siellä voi unohtaa nämä tietoyhteiskunnan velvollisuudet edes hetkeksi...
Sisustus mökillämme rönsyilee enemmän kuin täällä kotona ja yksityiskohdat ei ole ihan viimeisen päälle mietittyjä... mikä toisaalta tekee siitä kodikkaan. Pääväreinä mökillämme on välimeren sininen ja vaaleanpunainen ihan sulassa sovussa.
Tänä viikonloppuna kuokin kukkapenkin uuteen uskoon, haravoin ja istuttelin sireeneitä. Pojat laittoivat veneen vesille ja kävivät kalassakin, mutta jäivät tällä kertaa ilman saalista.
Nyt on taas energiaa aloittaa viikon työt!



tiistai 12. toukokuuta 2009

Kivoja ylläreitä!

Äitienpäivä meni aika lailla kuten olin aavistellutkin. Sain herkkuaamupalaa ja aamiaisen vierellä pöydällä nökötti lapsen eskarissa tekemä lahja. Mustasilmäsusanna oli ihan itse siemenestä asti kasvatettu ja se oli istutettu itse askarreltuun ruukkuun. Olin lahjasta ja valtavan hienosta kortista todella otettu. Poikani kertoi, että kohta tarvitsen jo moottorisahaa kukan harvennustöissä, niin kova se on kasvamaan. Hih!

Mieluisan yllätyksen sain myös mieheltäni. Tätä lahjaa lähdenkin tästä testailemaan... eli juoksulenkille ja uusi sykemittari ranteeseen. Aurinkoista viikkoa!

lauantai 9. toukokuuta 2009

Aurinkoista Äitienpäivää...

... kaikille Äideille! Meidän huominen juhlapäivä vietetään siten, että aamulla nukun (tai ainakin leikin nukkuvani) hiukan pidempään, kun perheen miesväki touhuaa aamupalaa keittiössä.

Jos edellisvuosien merkit pitävät paikkansa, saan myös pojaltani jotain itsetehtyä lahjaksi, joka takuuvarmasti tuo liikutuksen kyyneleet silmiini. Mieheltäni saan ehkäpä myös jotain... saapa nähdä.

Aamupäivä kuluukin varmaan säiden salliessa taas kerran hiekkaa lapioidessa pihamaalla. Koitamme tehdä sokkelin vierustoja siisteiksi nostamalla niitä hiekalla ja kivituhkalla sekä tekemällä rajauksia nurmikoille. Tuo homma käy hyvin kuntosalista.

Iltapäivällä juhlistamme äitienpäivää viemällä mummat (ja papat myös) ravintolaan syömään. Tänä vuonna tämä on minun ja mieheni lahja äideillemme. Ruokailun jälkeen käymme varmaan meillä vielä kilistelemässä lasillisilla kuohuvaa.

sunnuntai 3. toukokuuta 2009

Ihan pihalla...

Vappu meni vauhdikkaasti hyvien ystävien seurassa auringosta nauttien. Vierailtamme saatiin monta hyvää vinkkiä, kuinka pihaa kannattaa alkaa rakentamaan.

Vapun jälkeen olemmekin sitten viettäneet aikaa pihallamme lapion varressa. Olemme kärränneet hiekkaa hiki hatussa ja olenpa istutellut muutaman kesäkukankin karua pihaamme sulostuttamaan.

Pidän puutarhassakin valkoisista kukista, joten päädyin helppohoitoisiin orvokkeihin sinisellä lobelialla maustettuna. Varjoissammalle etupihalle istutin timanttituijat isoihin ruukkuihin.

Kyllä tämä auringonpaiste antaa mukavasti energiaa!