torstai 27. marraskuuta 2008

Jättilaatat

Pesuhuoneen seinät on laatoitettu ja saumattu. Laattamiehemme "kiitteli" minua laattavalinnoista, sillä 30 x 60 seinälaatat ja 60 x 60 cm lattialaatat eivät ole ihan keveitä käsitellä. Mutta hienoa jälkeä syntyi työn raskaudesta huolimatta.

Päätyseinällä on käytetty kiiltävää grafiitinharmaata laattaa ja lattiassa samaa sävyä mattapintaisena. Tuon ison lattialaatan käyttö on pesuhuoneessakin mahdollista seinän viereen asennettavien kaivojen avulla, koska silloin lattiaan tehdään yhteen suuntaan laskeva pöytäkaato.

Saunan ja pesuhuoneen väliin on tulossa kirkas lasi-ikkuna ja kirkas kokolasinen ovi. Lupaan kuvata tuonkin tilan uudelleen ja hiukan paremmassa valaistuksessa, kunhan tulee valmista.

keskiviikko 26. marraskuuta 2008

Joulun odotusta

Työhuoneeni ikkunasta näen kuinka lumihiutaleet putoilevat hiljalleen maahan... tuli ihan joulufiilis.

Kaivelin esille valokuvan viime vuodelta. Joulun alla rakensimme joulukattauksen Ilonan kanssa Sateenkaarentaa-liikkeeseen asiakkaiden iloksi. Minun makuuni kattaus on ehkä liiankin romanttinen, mutta kuitenkin kaunis.

Oma joulupöytäni on varmaankin tänä vuonna yhdistelmä valkoista ja hopeaa. Tunnelmaa tuovat lukuisat kynttilät ja pienet jouluvaloköynnökset.

Tänään irtisanoin tämän väliaikaisen asuntomme ja muutto näyttää väistämättömältä, eli jouluksi uuteen kotiin. Hommaa on todella paljon vielä jäljellä, joten loma joulun aikaan on enemmän kuin tarpeen koko meidän perheelle!

maanantai 24. marraskuuta 2008

Mustaa makkariin

Mietin pitkään, valitsenko makkariin mustaa vai valkoista tapettia päätyseinälle. Ja kuten kuvasta näkyy, oli valintani musta isokuvioinen tapetti. Pinta on vähän samettimaista kuvion kohdat kiiltävää. Kattoon tulee suunnattavat halogeenit, joka korostaa seinää entisestään.

Lattia ei kuitenkaan ole tulossa mustaksi, vaikka kuvassa siltä näyttääkin... suojapahvin alla on valkaistu tammilattia.

Verhoihin tulee myös mustaa ja kuvio on samantapainen kuin tapetissakin. En kyllä malttaisi enää yhtään odottaa muuttoa. Mukavaa viikkoa kaikille!

lauantai 22. marraskuuta 2008

Tarrataidetta

Saarekkeen seinään taiteilin äsken taidetta tarroilla. Tuo on sellainen uusi Casadecon kohollaan oleva tarra. Pohja on maalattu tummanharmaalla matalla maalilla ja tarra taas Taika hopea-maalilla. Tarran pinta on vähän huovan tapaista materiaalia.

Olen itse oikein tyytyväinen lopputulokseen. Seinän päälle tulee vielä pieni tamminen taso ja sen alle nauha led-valoja valaisemaan "taideteosta".

keskiviikko 19. marraskuuta 2008

Anastasia


Tälläisen ihanuuden ostin uuteen kotiin valaisimeksi ruokapöydän päälle. Kuva on napattu netistä, joten ei ole kovin hääppöinen valkoisella taustalla.
Leveyttä tällä komeudella on 120 cm. Se muistuttaa oksaa ja siinä on paljon pieniä bling bling- kristalleja. Valopisteitä on kaikkiaan 12. Asennamme sen toimimaan himmentimellä. Maksoin tästä itseni kipeäksi, mutta päätin, että se saakin roikkua sitten katossa seuraavat 10 vuotta.
Meille se tulee paikkaan, jossa korkeutta on lähes 5 metriä, joten sähköliikkeessä laitettiin lamppuun reippaasti piuhaa lisää.
Malttamattomana odottelen sen asentamista... kuvaan sen sitten uudestaan oikeasssa ympäristössä, kunhan sinne asti elellään.

perjantai 14. marraskuuta 2008

Heppahulluutta

Olen juossut koko lapsuuteni ja nuoruuteni talleilla haistelemassa hevosen tuoksua. Siinä oli oma viehätyksensä... 20 asteen pakkasellakin piti pyöräillä 10 km edes takaisin ja palella tallilaatikon päällä pilkkihaalarissa kylmää eväsleipää järsien.
Edelleen pidän kovasti hevosista ja jos olisi aikaa (ja rahaa), olisi mukavaa omistaa oma heppa ja tehdä pitkiä ratsastusretkiä. Tällä hetkellä täytyy kuitenkin tyytyä noihin "sisustushevosiin", joita hyllyn päältä löytyy muutama.
Yläkuvan heppaa kuvatessa taisi käsi tärähtää niin, että näyttää kuin hevonen olisi oikeasti liikkeessä.
Rentouttavaa viikonloppua kaikille! Minä rehkin tämän(kin) viikonlopun aamusta iltaan raksalla. Mutta jaksan kyllä, koska nyt tiedän, että jouluksi päästään muuttamaan!

keskiviikko 12. marraskuuta 2008

Puhtaat ikkunat

Äidilleni suuri kiitos puhtaista ikkunoista! Hän jynssäsi pari päivää ikkunoita raksallamme... ensin ulkoa ja sitten väleistä. Loput pestään sitten, kun kaikki pölyävä homma on saatu tehtyä.

Kaikki näyttää raksalla paljon valoisammalta, kun on puhtaat ikkunat. Ja apuvoimaakin on nyt niin, että eiköhän se muutto järjesty jouluksi.

Yläkuvan puuvillapensaan oksan sain äidiltäni, eikös vaan ole kaunis? Laitan sen kunniapaikalle maljakkoon, kunhan koti on valmis.

tiistai 11. marraskuuta 2008

Syötävän hyvää saippuaa


Suklaasaippuan tuoksu on todella huumaava ja saa veden herahtamaan kielelle. Aiemmin jo taisin kertoakin, että sujautan usein saippuaa asiakkaalle tylsän laskupostin mukana...
Tässä jokin aika sitten sain hauskaa viestiä asiakkaalta, kun perheen mies oli avannut laskun ja haistellut mukana ollutta saippuaa ja haukkasipa siitä palankin, koska tuoksu oli niin herkullinen.
No arvaatte varmaan, että yllätys oli suuri, kun maku ei ollutkaan ihan mitä piti. Vaimo vain totesi, että jo oli aikakin pestä suu saippualla!
Tästä lähtien kirjoitan mukaan pienen lapun, jossa lukee: saippuaa, älä maistele.

perjantai 7. marraskuuta 2008

Joulu mielessä

Olen jouluihminen ja normaalisti aloitan kodin koristelemisen jo aika varhaisessa vaiheessa. Tämä joulu on poikkeus, koska odottelemme uuden kodin valmistumista. Edelleen jännittää, pitääkö suunniteltu aikataulu... viimeistään kuun lopussa olemme varmaan viisaampia, kun tämä vuokrasopimus on väliaikaisesta asunnosta irtisanottava.

Pidän erityisesti kynttilöistä ja erilaisista herkistä valoista. Värivalot saa minut voimaan pahoin. Myös hopea ja pieni kimallus sopii mielestäni jouluun. Punainen ei suinkaan ole ainoa joulun väri. Esimerkiksi valkoisen ja hopean yhdistelmä on todella tyylikkään jouluinen, ehkäpä vielä ripaus pellavaa mukaan.

Eilen illalla joulutunnelmissa piti jo testailla miltä tuollaiset minilamput näyttävät kauniissa lyhdyssä ja ihanan tunnelmallinen siitä tuli. Hankin noita lyhtyjä ison ja pienen Sateenkaarentaa-liikkeestä ja niille on uudessa kodissa jo paikka mietittynä lamppuineen päivineen.

Mukavaa viikonloppua lukijani ja muistakaahan isiänne sunnuntaina!

keskiviikko 5. marraskuuta 2008

Taidetta seinille

Meidän 6 v poikamme alkaa olla lopen kyllästynyt viettämään illat ja viikonloput raksalla. Onhan se ihan ymmärrettävää, kun mielekästä tekemistä on vaikea keksiä sen kaaoksen keskellä.

Eilen taas maalailin terassin kaiteita ja otin pojalleni tussin mukaan matkaan ja kehotin maalaamaan seinille... Hän katsoi silmät pyöreinä: "Mutta eihän niin saa tehdä!"

Nyt saa! Riemu oli suuri, kun annoin hänelle luvan taiteiluun keittiön kiintokalusteiden alle suoraan seinään. Pari tuntia hujahti aivan huomaamatta ja molemmat olimme tyytyväisiä. Yläkuvassa nuoren herran Mars Mission- taidetta.

maanantai 3. marraskuuta 2008

Tuli palaa jo

Kuten jo kerroinkin pääsimme lauantaina polttelemaan takassa pieniä puita. Oli se mukava hetki, kun sai tuijotella oman takan tulia talkooväen kanssa.

Tänään timpurimme tasoittelee takan pintaa ja maltan tuskin odottaa takan muotoutumista lopulliseen ulkonäköönsä. Luukkujen ympärille ja hyllyihin olen tilannut lasimosaiikkia, johon tulee hiukan hohtava sauma-aine.

Takan viereen tulee myös aikanaan säilytyspaikka takkapuille, joka lienee enemmän kuitenkin koriste, koska syvyyttä sille tulee vain 30 cm. Mutta minua on aina viehättänyt puupinot ja nyt siis saan sisällekin sellaisen.

sunnuntai 2. marraskuuta 2008

Suuri kiitos talkooväelle!

Talkoot pidettiin vaikka räntää tuli taivaan täydeltä. Ulkohommat vaan vaihtuivat sisähommiin. Pesuhuoneen seinät tasoitettiin ja kuistien kaiteita maalattiin niin kauan kuin maalia riitti. Takassakin polteltiin puita ihka ensimmäisen kerran.

Me tytöt ei maltettu olla laittamatta lyhtyjä paikalleen pilareihin ja hyllynkin Ilona jurskautti seinään kirkon penkin yläpuolelle.

Illalla herkuteltiin ravintola Haraldissa. Ruoka oli tosi hyvää, kuten seurakin. Paikkaa voin kyllä lämpimästi suositella kaikille.

lauantai 1. marraskuuta 2008

Enkeleitä, onko heitä?

Näin pyhäinmiesten päivän kunniaksi täytyy kertoa, että olen aina tykännyt kovasti enkeleistä. Enkelin siivet roikkuvat sängyn yläpuolella ja erilaisia pehmeitä enkeleitä on ympäri asuntoa vuodenajasta riippumatta. Mitä raasumman näköinen enkeli, sen parempi. Yläkuvassa on uusin enkelihankintani.

Minä en ole oikein syttynyt tuohon amerikasta tulleeseen Halloween-hömpötykseen, eikä poikanikaan ole vielä osannut vaatia naamiaisasua mennäkseen karkki & kepponen- reissuille. Kyllä virpominen pääsisäisen aikaan saa riittää.

Rentouttavaa pyhäinmiestenpäivää lukijoilleni, miten ikinä sen vietättekään!